ניסיון עשיר (מעל 15 שנים) בהוראת חומר משפטי, בהרצאות, קורסים, סמינריונים, השתלמויות, ימי עיון, והדרכות במגוון נושאים המתמקדים בתחום משפט העבודה ויחסי עבודה ובתחום דיני המשפחה והמעמד אישי. המקצועיות והידע שלי הם פועל נגזר של הופעות רבות בבתי הדין ובתי המשפט וניסיון רב שנים בפרקטיקה הנהוגה.
כל הרצאותיי מעלות על סדר היום נושאים בעלי משמעות ערכית וחברתית ולא רק משפטית גרידא, הואיל ואני רואה בהרצאות אלו שליחות לקידום זכויות הפרט, העצמה וצמיחה אישית מתוך מודעות ומקסום הפוטנציאל האישי.
כל קורס המועבר על ידי הינו ייחודי ומותאם אישית לקבוצה הלומדת. ההרצאות פרונטליות ומלוות במצגות המנגישות את החומר התיאורטי. במהלך הקורס המשתתפים נחשפים גם להתנסויות חווייתיות באמצעות סימולציות אשר מטרתן לאתגר את הקבוצה, לגרות את חושיה האינטלקטואלייים ולהפיק את המירב מן המפגשים.
בין לקוחותיי: הסתדרות העובדים החדשה; המכון הבינ”ל למנהיגות, בית ברל; מכללת הישגים; נעמ”ת; מכללת “בגובה העיניים”; אל-על; המוסד לביטוח לאומי, ועוד.
תחום משפט העבודה ויחסי עבודה:
כל ההרצאות והקורסים מוכרים לגמול השתלמות על ידי משרד החינוך (מרמנ”ת).
מגוון רחב של הרצאות, קורסים והשתלמויות בתחומי משפט העבודה, כגון:
- קורס דיני עבודה ויחסי עבודה במגזר הפרטי ובמגזר השירות הציבורי;
- אתיקה של עובדי ציבור;
- עבודה מאורגנת והסכמים קיבוציים;
- אסטרטגיות וטקטיקות בניהול משא ומתן קיבוצי
- קורס הכשרת מנהיגי עובדים
- הטרדה מינית והתנכלות במקום העבודה;
תחום דיני משפחה ומעמד אישי:
הרצאות מגוונות המכוונות לקהל הרחב ולמוסדות, כגון: ארגוני נשים, מועדוני קשישים, דיור מוגן, בתי אבות, ועוד בנושאים הבאים:
טובים השניים – זוגיות בגיל הזהב
זוגיות בגיל השלישי עשויה להיות עניין פשוט בהרבה מזוגיות בגיל הצעיר עם כל הלחצים הכרוכים בהקמת משפחה, גידול ילדים ולחצים כלכליים. איכות חיים, ציפיות נמוכות מבן/בת הזוג, המעבר מהורות פעילה להורות מלווה הם רק מקצת היתרונות המבטיחים חיים בשותפות ממקום של כבוד הדדי.
עם זאת, רבים החוששים מפני מיסוד זוגיות בגיל השלישי לנוכח זיכרונות שליליים מזוגיות בלתי מספקת, חשד מפני ניצול כלכלי, התנגדויות בני המשפחה וכדומה.
בהרצאה נציע פתרונות משפטיים העשויים לסייע לאדם להניח בצד את משקעי העבר ולצאת לדרך ממקום נקי, שלם ופתוח להזדמנויות חדשות.
אובדנים בזיקנה – אלמנות בגיל מבוגר
האתגר החשוב ביותר בזיקנה הוא להגיע להשלמה על כל החוויות שנחוו במהלך החיים, הן עם החוויות הטובות והן עם האירועים הקשים. אובדנים בזקנה ובכלל זה, אלמנוּת, עלולים להכביד על התמודדות זו ואי-השלמה עם מות בן/בת הזוג עלולה לגרום לייאוש.
בהרצאה נלמד על תהליכי האבל אותם עובר/ת האלמן/נה ונציג מודל להעצמה המסייע בבניית חוסן נפשי המאפשר הסתגלות והתארגנות מחדש ללא צורך בעזרה מקצועית.
מעבר לבית אבות / לדיור מוגן – אובדן או הזדמנות?
הבית הוא מושג יסוד בקיום האנושי הקשור בקשר הדוק עם הזהות העצמית ומגלם ערכים כגון: ביטחון והגנה, שייכות ומשפחתיות המעניקים משמעות לחייו. הצורך במעברי דיור בזִקנה נתפס כאחד ממעברי החיים הדרמטיים והמורכבים ביותר העלולים לעורר תגובות רגשיות קשות לנוכח הקטיעה של רצף החיים הקודמים, של כל המוכר וידוע ושל העוגנים שנתנו משמעות ושמרו על הזהות העצמית בעבר ולהוביל לפגיעה משמעותית באיכות החיים ובתחושת הרווחה האישית. בהרצאה נדון בסוגיית המעבר לבית האבות / לדיור המוגן כמסגרת הנותנת מענה לצרכים של זקנים עצמאיים הרוצים ליהנות מיתרונות של חיים במסגרת תומכת עם חיי קהילה ותרבות עשירים תוך שמירה על עצמאותם ועל איכות חיים גבוהה.
כל אחד רוצה אריכות ימים אבל אף אחד לא רוצה להזדקן: להזדקן בהצלחה
אמירה זו המיוחסת לסופר האירי אוסקר וויילד עשויה לשקף את הבעייתיות של סוגיית הזיקנה אליה נכנסה האנושות במהלך המאה הקודמת וממשיכה ביתר שאת באלף השלישי. הקִדמה הביאה עִמה התפתחות טכנולוגית, מדעית, ורפואית אשר גרמה לגידול משמעותי בתוחלת החיים. ארצות העולם המפותחות צועדות בקצב מהיר למצב בו אחוז האוכלוסייה שמעל גיל 65 הולך וגדל, תוחלת החיים עוברת את גיל ה-80 וממשיכה לעלות והאוכלוסייה הולכת ומתבגרת.
בהרצאה נציג את עקרונות גישת הפסיכולוגיה החיובית (הידועה גם כחקר האושר) המתמקדת במציאה, בנייה וטיפוח של מיטב התכונות, הכישרונות האנושיים ותחומי החוזק המרכזיים הטבועים באדם מיום היוולדו, שהשימוש בהם מטפח חוסן נפשי וצמיחה בכיוון חיובי לאושר.
צוואות וירושות
מה קורה עם רכושו (“עיזבון”)של אדם שנפטר? ברירת הדין הישראלי הינה כי העזיבון יחולק בין יורשיו אשר “על פי דין” בשיעורים הקבועים בחוק. ואולם, במקרה בו אדם מבקש לחלק את רכושו ליורשים שונים, או על על פי סדר קדימויות שונה מהקבוע בחוק הירושה, מומלץ לערוך צוואה אשר תביע את רצונו.
בהרצאה, נציג את ברירת המחדל של חלוקת העיזבון על פי חוק הירושה ונדון בסוגי הצוואות האפשריות, תוך הצגת עקרונות חשובים למניעת התנגדויות / פסילת הצוואה.
בין ייפוי כח מתמשך לבין אפוטרופסות
בחודש מרץ 2017 נפל דבר בישראל ונקבע מנגנון משפטי למתן ייפוי כוח מתמשך ומתן הנחיות של אדם, מה ייעשה ברכושו וכיצד יטופלו ענייניו, לרבות הנחיות לטיפול רפואי בגופו – בשעה שלא יהיה מסוגל לקבל החלטות אלה בעצמו. זאת, על מנת לכבד ולממש את רצונו גם בשעה שלא יוכל עוד להביע אותו בעצמו. בהרצאה נעמוד על השוני בין מתן ייפוי כח מתמשך לבין ברירת המחדל הקיימת – מינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט וחשיבות השינוי בחוק.
להזמנת הרצאה / קורס לחץ כאן*