גישור לגירושין

עדיפה דרך השלום על דרך המלחמה

ההחלטה לסיים את מערכת היחסים, בין אם אתם נשואים או בני זוג החיים יחדיו ללא נישואין, אין פירושה שהפרידה צריכה להפוך למלחמה. כמגשרת מוסמכת בעלת ניסיון רב הן בניהול תהליך הגישור, והן בליווי לקוחותיי בתהליך, סייעתי לזוגות רבים “לתקוף” את הבעיות ולא אחד את השניה תוך קיום דיאלוג מכבד ומציאת פתרונות יצירתיים המאפשרים הגעה להסכם הוגן ומאוזן ככל האפשר.

מהו גישור?

הגישור הוא דרך אלטרנטיבית עדיפה לפתרון מחלוקות וסכסוכים בדרך של פשרה ומשא ומתן. להבדיל מההתדיינות המשפטית, לצדדים בתהליך הגישור יש מקום להביע רגשות, צרכים ורצונות. יתרון בולט נוסף של תהליך הגישור הוא בכך שמאפשר לצדדים שליטה מלאה בתוצאות התהליך מתוך הסכמה, ולא בדרך של כפייה המאפיינת את ההליך המשפטי. ההסכם המושג מובא לבית המשפט או לבית הדין ומקבל תוקף של פסק דין ולכן, הוא מחייב חוזית את הצדדים וניתן לאכיפה בהוצאה לפועל.

בדרך כלל, הגישור הוא תהליך קצר, מובנה, מוכוון משימות וחסכוני. הוא מאפשר לצדדים להתמקד בנסיבות הבסיסיות שתרמו למחלוקת, תוך מתן דגש על הצרכים והאינטרסים המוגנים של כל צד, ולא על הסוגיות המשפטיות הצרות. תהליך הגישור אינו מתמקד במציאת “האמת” או “מי אשם” אלא במציאת מכנים משותפים והסכמות חרף חילוקי הדעות. צד המבקש לדבוק או להצדיק את הזכויות שלו, יביא, בדרך כלל, ל”פיצוץ” תהליך הגישור.

מהות הגישור – Win-Win

תהליך הגישור הוא וולונטרי, חסוי וגמיש המותאם לצדדים ולנסיבות חייהם הקונקרטיות – זה המקום לתקן טעות נפוצה: החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה שנכנס לתוקף ביום 17/7/16 אינו כופה את הליך הגישור שמעצם טבעו הינו הליך וולנטרי, כאמור, שהצדדים מגיעים אליו מתוך הסכמה ובחירה חופשית. אלא שהחוק מחייב את הצדדים להגיע, טרם נקיטת ההליך המשפטי, לפגישת מהו”ת (מידע, היכרות ותיאום) המתקיימת ביחידת הסיוע שליד בית המשפט או בית הדין על ידי עובדים סוציאליים, ואשר תפקידה לפרוש בפני הצדדים את האפשרויות ליישב את הסכסוך בדרכי פשרה. חשוב לזכור, כי החוק התקבל כהוראת שעה ותוקפו עד 16/7/19 ומכאן, שיש לעקוב אחר פרסומי הכנסת לעניין המצב המשפטי לאחר תום הוראת השעה.

האם תהליך הגישור מתאים לך?

כשם שטנגו אפשר לרקוד רק בשניים, כך לתהליך הגישור סיכויים להצליח רק  אם שני הצדדים מגיעים ב”ידיים נקיות” ובלב חפץ לפתור את המחלוקות בדרך של פשרה (הרבה פעמים כואבת), תוך לקיחת אחריות אישית המתבטאת בכך שאין “מנצח” ו”מפסיד”  אלא הצדדים הם הקובעים כיצד ייראה פסק הדין. אם בכוונתך לעמוד על זכויותייך המשפטיות בבחינת “ייקוב הדין את ההר”, כנראה שהליך הגישור אינו מתאים לך. כמו כן, ועל אף יתרונותיו הבולטים, תהליך הגישור אינו תמיד ההליך הנכון לכל משפחה או לכל מחלוקת. במצבים מורכבים ומאד שנויים במחלוקת, דווקא ההליך המשפטי הוא, לעתים, ההליך היעיל והנכון ביותר. בשיחת הייעוץ אני מסייעת לך לקבל החלטה גם באשר לבחירת ההליך המתאים ביותר עבורך.

האם המגשר חייב להיות עורך דין?

המגשר מחוייב לנהוג בהגינות ובניטרליות, תוך ניתוק רגשי. המגשר אינו משמש כיועץ משפטי ובניגוד לשופט או לדיין, אין לו סמכות להכריע בסכסוך ותפקידו לסייע לצדדים להגיע לפתרון מוסכם על-ידי בירור הנושאים שבמחלוקת ופיקוח על חילופי המידע ועל תהליך המיקוח. עם זאת, והואיל וסיומו המוצלח של תהליך הגישור הוא בהסכם משפטי מחייב, רצוי ומומלץ לבחור במגשר בעל הכשרה משפטית מתאימה.

האם אפשר ללכת לגישור ללא הכנה או ליווי משפטי?

הואיל והסכם הגישור צופה פני עתיד ומסדיר את כלל הסוגיות המשפטיות הנובעות מקשר הנישואין לרבות, חלוקת נכסים וחובות, אחריות הורית, משמורת ילדים ומזונות, כדאי להבטיח כי הכניסה לתהליך מתוך הבנה מלאה של הזכויות שלך ושל האפשרויות העומדות בפניך. גם לאחר שהגעת להסכמות, רצוי כי עו”ד מטעמך יבחן עבורך, טרם החתימה, כי אכן נוסח ההסכם תואם את מהות ההסכמות, להבנתך.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן